Gassan Diamonds

Amsterdam staat wereldwijd bekend als de ‘City of Diamonds’. Zo is de briljant een Amsterdamse slijpvorm die ook universeel de ‘Amsterdam cut’ wordt genoemd.
Gassan Diamonds werd in oktober 1945 opgericht door Samuel Gassan. De diamantair hield zich bezig met het slijpen van diamant en met de import en export van ruwe en geslepen diamanten, edelstenen en juwelen. Gassan Diamonds is gevestigd in een, voormalig door stoom aangedreven, diamantslijperij en heeft haar eigen atelier waar juwelen worden ontworpen en waar diamant wordt geslepen en gezet tot prachtige sieraden.

Generaties lang hebben de diamantslijpers hier de prachtige schittering van een briljant geslepen diamant geoptimaliseerd. Zij werkten aan de symmetrie van ieder van de 57 facetten met maar één doel voor ogen: perfecte schoonheid. Maar de nieuwe generatie van slijpers gaat een stap verder en ontwerpt een innovatieve slijpvorm: de Gassan 121. Met maar liefst 121 facetten is deze slijpvorm uniek in haar soort.

Daarnaast zet Gassan Diamond een opleiding tot diamantbewerker op. Hierdoor kan de traditie en het ambacht overgedragen worden aan een nieuwe lichting slijpers.

020 622 5333
Adres
Nieuwe Uilenburgerstraat 173 - 175
1011 LN
Amsterdam