Dutch Felt Academy

Dutch Felt Academy verzorgt uitdagend onderwijs in vilttechnieken en kunstzinnige vorming. Naast oefening en onderzoek van diverse viltprocessen word je persoonlijke creatieve ontwikkeling gestimuleerd. Experimenteren wordt aangemoedigd. Hierdoor ben je in staat je eigen handschrift in vilt te ontwikkelen. De opleiding is geschikt voor vilters met enige (tot meer) ervaring die zoeken naar verdieping in hun werk, zowel op vilttechnisch als creatief gebied.

De opleiding duurt 2 jaar en bestaat uit 6 blokken. De eerste 5 blokken omvatten een praktijkweek van 5 dagen plus een serie online lessen. In de online lessen worden diverse technieken gedemonstreerd en geoefend. Hierdoor is er in de praktijkweken ruimte voor projectmatig onderwijs en experimenten met vilttechnieken. Ook geven bekende viltkunstenaars een kijkje in de keuken, door het geven van een korte masterclass. Naast de lessen in de praktijkweken vinden de contacten en begeleiding plaats via een besloten forum. De huiswerkopdrachten van de online lessen worden in de praktijkweken besproken. Na elke praktijkweek volgt tevens een thuis te maken opdracht waarop je feedback zult krijgen.

Tijdens het 6e blok werk je thuis, begeleid door je coach, aan je eindwerk. Aan het einde van het 6e blok wordt je eindwerk geëxposeerd tijdens de DFA-groepsexpositie.

06 11 75 16 60
Adres
Tongerwei 4
8834XC Baard