Drukkunstmuseum, historische drukkerij & grafisch atelier

Het Drukkunstmuseum bevindt zich in hartje Maastricht, in een historisch pand met binnenplaats en aangrenzend kapelgebouw. Het museum huisvest industrieel grafisch erfgoed, maar ook historische en hedendaagse druk- en prentkunst.

Industrieel erfgoed, kunstenaarschap en verhalen van de drukgeschiedenis, zoals van Maastricht, dat is wat de collectie van het Drukkunstmuseum laat zien: een drukkerij van 1900, indrukwekkende drukpersen en fijne materialen en gereedschappen, waarmee hoogstaande druk- en prentkunst werd gemaakt.
Van boekblok tot de ets van Rembrandt en de lithodruk van Toulouse Lautrec. In de Regoutdrukwerkplaats is het gehele proces van decoratie op aardewerk te zien: kunstzinnige kopergravuredruk rond 1860. De Wereld van René Glaser is een collectie veelzijdige hedendaagse grafiek, tekeningen en objecten.

Het museum heeft het programma “Druk met letters&Drukkunstmuseum”, een leskoffer voor het basis en voorgezet onderwijs, gevolgd door een bezoek aan het museum. Ook is het museum al een aantal jaren bezig met nieuwe ontwikkelingen. Zo is de Regoutdrukwerkplaats nu geheel te zien in de gewelvenkelder onder het kapelgebouw en is het museum onderdeel van www.gedruktinmaastricht.nl, een samenwerkingsverband van verschillende culturele instanties, de universiteit en regionaal historisch centrum Limburg.

043-3216376
Adres
Jodenstraat 22
6211 ER
Maastricht