De Papierderij

De Papierderij legt zich toe op het maken van ambachtelijk handgeschept papier. Dit doet zij op traditionele wijze. Dit bijzondere papier is voor bijna alle gebruikelijke doeleinden bestemd, zoals schrijf- en tekenpaper, maar kan ook geschikt gemaakt worden voor speciaal papier, zoals aquarel- en kalligrafeerpapier.

Leo Hoegen geeft al 30 jaar les in het papierscheppen en biedt cursussen aan bij de Papierderij. Tijdens deze cursussen leren studenten het hele proces van papier maken. Van het verzamelen van bijvoorbeeld brandnetels en het koken van de planten, tot het malen van de grondstof tot pulp en het scheppen zelf. Na het natpersen wordt het papier in het atelier gedroogd en kunnen de cursisten hier producten van maken.

Hoegen werkt regelmatig samen met ontwerpbureaus, meubelmakers, kunstenaars en ontwerpers en maakt samen met een choreograaf kleding voor een danser. Zo probeert hij elke keer met nieuwe producten en technieken te komen en blijft op deze manier het ambacht ontwikkelen.

030-6959585
Adres
Sweder van Zuylenweg 32
3553 HG
Utrecht