Coster Diamonds

Coster Diamonds is één van de oudste nog in bedrijf zijnde diamantslijperijen in Nederland en was verantwoordelijk voor de creatie van een aantal historische meesterwerken, zoals het herslijpen van de Koh-i-Noor, het pronkstuk van de Engelse kroonjuwelen en de Dresden-diamant, die deel uitmaakt van de kroonjuwelen van het Saksische vorstenhuis.

Momenteel werken er 10 ambachtsmannen en -vrouwen die in het atelier diamanten slijpen. De slijpers van Coster Diamonds creëerden de kleinste diamant ter wereld, maar zij zetten hun jarenlange ervaring en expertise ook in om de “201” diamant te maken. De diamant is een combinatie van ervaring en vakmanschap met de nieuwste technologische ontwikkelingen in microscopische observatie en werktuigbouw en heeft maar liefst 201 facetten.

Coster Diamonds heeft ook een museum met de grootste collectie stenen in Amsterdam met een gewicht van meer dan 1.00 karaat. Hier kun je de actuele diamantslijpers en goudsmeden aan het werk zien en zelfs een workshop volgen van een meester diamantslijper.

020-3055555
Adres
Paulus Potterstraat 2-8
1071 CZ
Amsterdam