Atelier Chika Ito

Chika Ito komt oorspronkelijk uit Japan. Haar vader was een verfmeester, waardoor Ito opgroeide met traditionele verftechnieken zoals Yuzen; sjabloneren op kimono’s. Dit inspireerde haar om beeldende kunst, boekbinden en papier maken te studeren in de Verenigde Staten waar ze ook nieuwe, westerse technieken onderzocht. Maar in plaats dat ze begon te werken met die nieuwe technieken, herontdekte ze juist weer de Japanse crafts en materialen.

Sinds 2005 woont Ito in Nederland waar ze ook haar atelier, Atelier Chika Ito, vestigde. Hier richt ze zich al tien jaar intensief op het ontwikkelen van zeefdrukinkt op basis van 100% natuurlijke ingrediënten, zoals fruit, planten en kruidenextracten. Ito is ook een van de oprichtsters van Flatto81, een samenwerkingsproject waar met natuurlijk kleurstoffen een bijzondere uitstraling wordt gegeven aan elke project.

Naast haar werk als kunstenares & zeefdrukker, geeft Ito workshops en demonstraties zoals Japanse boekbinden en verven op Japans papier aan groepen, scholen en bij diverse organisaties in binnen- en buitenland.

0647000600
Adres
Clarastraat 110
5211LB
's-Hertogenbosch