Crafting Europe: Boris de Beijer op Salon Révélations

Salon Révélations
23 tot en met 26 mei
Grand Palais, Parijs

Révélations
Révélations is de internationale biënnale voor design, vakmanschap en creatie, georganiseerd door Atelier d’Arts, de Franse equivalent van Crafts Council Nederland. De beurs, gehouden in het Grand Palais, is de plek voor verzamelaars, influencers en kunstliefhebbers.
De vierde editie van Salon Révélations vindt van 23 tot en met 26 mei plaats in Parijs, trekt zo’n 40,000 bezoekers en bevat werk van 450 designers uit 30 landen. revelations-grandpalais.com

Crafting Europe
Dit jaar bestaat de World Crafts Council – Europe, waar Crafts Council Nederland deel van uitmaakt, 40 jaar. Om dit te vieren wordt er een gezamenlijke presentatie gemaakt op Salon Révélations waar zo’n 20 makers uit heel Europa tonen hoe ze hun werk benaderen door vakkundige innovatie met traditioneel vakmanschap te combineren. Crafts Council Nederland verzorgt de Nederlandse inzending en presenteert Boris de Beijer. De maker-designer studeerde in 2011 af aan de Rietveld Academie, aan de afdeling Edelsmeden. Echter in zijn werk vervagen al snel de grenzen tussen disciplines. Zijn werk begeeft zich vaak op de grens van beeldhouwkunst en design. Als een moderne alchemist creëert De Beijer verrassende en spraakmakende objecten waarbij vorm en functionaliteit ambivalent zijn. Tijdens het maakproces onderzoekt hij de verschillende eigenschappen van materialen en structuren en zet ze naar zijn hand.

Symposium
Ook organiseert de World Crafts Council – Europe er op 23 mei het symposium Crafting Europe: towards a European strategy for Craft. Het symposium zal deskundigen van organisaties uit heel Europa samenbrengen die zich inzetten voor de toekomstige ontwikkeling van de sector. De bijeenkomst biedt een uniek forum voor debatten tussen verzamelaars, specialisten, ambachtelijke professionals en internationale instellingen. Via discussies over opleiding, erkenning en economische ontwikkeling wordt er een Europees profiel voor ambacht opgebouwd en worden actuele problemen aangepakt waarmee deze dynamische sector wordt geconfronteerd. Van Portugal tot Oekraïne, van IJsland tot Roemenië, ambacht, diversiteit en territoriale integratie, is een sector van de toekomst.