Crafting Business

Crafts Council Nederland presenteert ‘Crafting Business’, een programma voor makers om je praktijk zakelijk op de rit te krijgen.

Verrijk je creatieve geest met een zakelijke aanpak door middel van acht dynamische, interactieve en praktische workshops met begeleiding van uiteenlopende experts. Het programma is speciaal ontwikkeld voor makers die meer willen leren over ondernemerschap en daarbij wel wat frisse input en praktische handvatten kunnen gebruiken. Aan het eind van het programma heb je veel kennis opgedaan en heb je een concreet plan van aanpak waar je mee aan de slag kan.

Crafting Business is onderdeel van het grotere samenwerkingsverband Crafting Europe; dit project brengt negen organisaties uit acht Europese landen samen, die zich inzetten om het voortbestaan en het door ontwikkelen van de crafts voor toekomstige generaties te waarborgen.

PROGRAMMA

  • Kick-off bijeenkomst
  • Business Development
  • Financiën
  • Markt en communicatie
  • Fondsenwerving
  • Productontwikkeling
  • Groei en internationalisering
  • Reflectie dag

AANMELDEN 2021

De eerste editie van het Crafting Business programma is succesvol afgerond. In het najaar van 2021 zal de volgende editie plaatsvinden. Ben je geïnteresseerd om mee te doen? Stuur een mail naar guusje@craftscouncil.nl. We houden je op de hoogte van de data en aanmeldprocedure.

VOORWAARDEN 

Je omschrijft jezelf als: ambachtsman/vrouw / maker / ontwerper / kunstenaar / creatief / maker-designer.

Misschien maak je al je werk met de hand. Misschien draai je een productie. Mogelijk ontwikkel je werk voor winkels, tentoonstellingen of residenties. Maken, voornamelijk in 3D, staat centraal ​​in wat je doet.

Je bent woonachtig en werkend in Nederland en je ambacht gerichte praktijk is je belangrijkste inkomstenbron óf dit is je doel. Er zijn geen vereisten betreft de structuur van het bedrijf. Duo’s of groepen kunnen zich aanmelden als alle partners betrokken zijn bij het creatieve en maakproces.

Het programma focust op opkomend talent: je bent in de afgelopen vier jaar met je bedrijf begonnen of gaat binnenkort beginnen. Uitzonderingen zijn mogelijk.

BEOORDELING

De volgende criteria worden aangehouden bij alle aanmeldingen.

De kwaliteit van je werk wordt vergeleken met die van de andere aanmeldingen en beoordeeld door experts met een grondige kennis van materialen, de sector en de markt. We zoeken hierbij naar:

• Vakmanschap: er wordt verwacht dat aanvragers over een grondige kennis van materialen beschikken, evenals creatieve en artistieke vaardigheden. Dit kan gebaseerd zijn op een eigentijdse interpretatie van een traditioneel ambacht en op een combinatie van materialen door middel van materiaalexperiment.
• Originaliteit en ontwerpkwaliteiten: een duidelijke persoonlijke stijl is hierbij een pré.
Aandacht voor de hedendaagse markt: het programma is ontworpen om makers te ondersteunen bij het vestigen van hun bedrijf in de huidige markt. We zijn op zoek naar makers die zich kunnen onderscheiden in een competitieve markt.
Controle van het productieproces: we verwachten dat aanvragers hun eigen prototypes maken en controle hebben over de productie van het eindproduct.
Je hebt ambitie om je praktijk te laten groeien.

Uit je motivatie moet blijken dat:

Commitment om het programma te volgen en tijd vrij te maken om aan je persoonlijke plan te werken.
Actief lid te zijn van de community/ deelnemers van het programma.

CONTACT

Voor meer informatie over Crafting Business en de selectieprocedure kan je contact opnemen met Guusje Heesakkers via guusje@craftscouncil.nl

LOGO-CRAFTING-EUROPE