Craft Conversations met Henriette Beukers

In deze aflevering luisteren we naar Henriette Beukers, auteur van vele boeken over handwerken en onderzoekster in hart en nieren. Ter ere van haar nieuwe boekenserie gingen we bij haar langs om te ontdekken wat haar drijfveer is voor meer dan 50 jaar werk als schrijfster over textiel.

“Ik heb behoefte om te weten hoe dingen in elkaar zitten” zegt Henriette Beukers, schrijfster van Rondom textiel waarvan het tweede deel in het najaar van 2016 verschijnt. In dit deel uitgebreid aandacht voor haken, kraalwerk en verftechnieken. Haar eigen ruime collectie vormt het inspirerende uitgangspunt waardoor het echt een internationaal boek geworden is.

Een van haar grote passies is het maken van poppen, zo deed ze onder andere de productie van de poppen voor de Fabeltjeskrant waarmee toch menig kijkbuiskind opgegroeid is.

Henriette Beukers gaf samen met haar man Henk jarenlang het blad Handwerken zonder Grenzen uit, ook stelde zij het nog immer gezochte Het Komplete Handwerken samen, ze was jarenlang uitgever van ‘de’ Ariadne en de boeken over handwerk- en naaitechnieken. Rondom textiel kan je bijna lezen als een roman over een grote liefde dat textiel in alle verschijningsvormen voor haar is.

Geïnteresseerd in het boek Rondom Textiel deel 2? Kijk hem via onze webshop!
Bestel hier deel 1
Bestel hier deel 2