CCNL wenst je warme feestdagen en een creatief 2018!

We blikken terug op een succesvol en productief 2017 met veel bijzondere activiteiten. Een jaar waarin we weer volop het creatieve ambacht hebben gevierd.

Het afgelopen jaar trapten we af door in januari de Crafts Community op te richten. Ook organiseerde we in het voorjaar voor de tweede keer de European Artistic Crafts Days en hielden we een expertmeeting in Milaan tijdens de Salone del Mobile met onze partners uit zowel binnen- als buitenland. We organiseerden verschillende masterclasses door het gehele land en in de zomer vond de meerdaagse Crafts Campus weer plaats. In het najaar hebben wij het creatieve ambacht definitief op de kaart gezet door het programma van Dutch Design Week 2017 te vullen met crafts door middel van een expertmeeting en de tentoonstelling HOW&WOW.

 

Thijs Adriaans

 

Thijs Adriaans

 

Thijs Adriaans

Verder initieerden we dit jaar twee samenwerkingen. Die tussen coloriste, garenverfster en handbreier Loret Karman en modeontwerper Walter Van Beirendonck én Staphorster stipwerkmeester Gerard van Oosten samen met modehuis Maison Margiela. Daarnaast gaven wij een presentatie over de samenwerking tussen Gerard van Oosten en Walter Van Beirendonck. Deze collaboratie heeft in 2016 geleid tot de wereldprimeur van Staphorster stipwerk op de catwalk in modehoofdstad Parijs.

2018: maak je borst maar nat
Er staan al veel mooie en uitdagende projecten in het nieuwe jaar gepland. Zo openen wij het Europees Erfgoedjaar met verschillende gastsprekers. 2018 is het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed en in dat kader organiseert Crafts Council Nederland van 26 tot en met 28 januari 2018 de tentoonstelling “De Ambachtsman als Ontdekkingsreiziger” in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. En daar blijft het niet bij. Komend jaar trekken wij de stoute schoenen aan en pakken wij het nog grootser aan dan voorheen met De Week van het Maken. Lees hier meer over De Week van het Maken.

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten om samen met ons het creatieve ambacht te vieren? Houd dan onze website in de gaten of volg ons op Facebook, Instagram en Twitter.

 

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave