CCNL wenst je prettige feestdagen en een creatief 2019!

Met de jaarwisseling in zicht blikken we terug op een succesvol jaar. Een jaar met veel bijzondere activiteiten waarin we wederom het creatieve ambacht nog meer onder de aandacht hebben gebracht. We blikken terug op enkele highlights.

Het afgelopen jaar trapten we in januari af met de officiële opening van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. In het kader van deze bijzondere opening presenteerde Crafts Council Nederland de tentoonstelling ‘De Ambachtsman als Ontdekkingsreiziger‘.

 

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 – Crafts Council Nederland. Expertmeeting Creativiteit vanuit Traditie / opening Jaar van het Cultureel Erfgoed, Scheepvaartmuseum: tentoonstelling ‘De ambachtsman als ontdekkingsreiziger’. Foto: Felix Kalkman.

In april van dit jaar presenteerden we HOW&WOW – cooperazione! in Milaan tijdens de Salone del Mobile 2018. We toonden de nieuwe werkplaats; een masterclass waar zes jonge ontwerpers uit Nederland en Italië bijzondere craft technieken leerden van een Italiaanse meester. Ze gaven presentaties over hun werkwijze (HOW) en toonden hun werk in een verrassende context (WOW).

In het najaar presenteerde we de eerste editie van de Week van het Maken 2018. Samen met tal van instellingen, maker-designers en ambachtsmensen brachten we de kracht van het maken onder de aandacht. De week van het Maken bestond uit een landelijke Studio Route, Maakdagen in musea en bibliotheken en de tentoonstelling HOW&WOW – Studio tijdens Dutch Design Week 2018 in Eindhoven.

Foto: Thijs Adriaans
Foto: Thijs Adriaans

2019: vooruitblik
Er staat weer veel moois op de planning voor het komende jaar. Zo is het Meet the Master-programma voor het voorjaar rond. We organiseren verschillende unieke masterclasses door het gehele land. Bekijk hier het volledige programma. En daar blijft het niet bij. Komend jaar trekken we de stoute schoenen aan en gaan we de grens over. Hieronder later meer!

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten om samen met ons het creatieve ambacht te vieren? Houd dan onze website in de gaten of volg ons op Facebook, Instagram en Twitter.