CCNL opent Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed

Crafts Council Nederland organiseerde van 26-28 januari 2018 in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed de tentoonstelling “De Ambachtsman als Ontdekkingsreiziger” in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Bezoekers konden op ontdekkingsreis langs verschillende ambachten die tot uiting kwamen in hedendaagse vormgeving. Een ontdekkingsreis langs invloeden tussen generaties en culturen, vroeger en nu en de creativiteit in materialen, technieken en stijlen die daaruit voortkomt.
Daarnaast kan de bezoeker deze technieken ook zelf leren in verschillende masterclasses die tijdens het weekend te volgen zijn. Klik hier voor het aanbod.

Nederlanders zijn altijd handelaars geweest. Met schepen bevoeren we wereldzeeën en ontdekten we de wonderen van de wereld die we maar al te graag naar Nederland brachten. De overzeese handel heeft sterke invloed gehad op de ambachtelijke ontwikkeling in Nederland. Het is mede door deze invloeden van buitenaf dat de Nederlandse cultuur zich heeft kunnen vormen tot wat ze nu is. Voorbeelden hiervan vinden we nog steeds terug in zowel ambachtelijke tradities als in nieuw design. Diversiteit is tot op de dag van vandaag belangrijk voor de ontwikkeling en het voortbestaan van de crafts.

Met werk van: Bernard Heesen, Gerard van Oosten, Gino Anthonisse, Jan Hovens, Linda Valkeman, Marjolein Grotenhuis, Roos Meerman, Seungbin Yang, Tim van Lier, Wilma Plaisier, Zuheir Alkazzaz

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed
Tijdens het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 wordt er elke maand een erfgoedthema in de schijnwerper gezet, met speciale aandacht voor de relatie tussen Nederland en Europa. Het hele jaar lang worden vertellen de verhalen verteld van mensen die verbonden zijn met erfgoed, als vrijwilliger, als medewerker, als bezoeker en als maker. Met deze verhalen worden er 12 schijnwerperprojecten gepresenteerd. Daarnaast zijn er extra activiteiten over internationale kennisuitwisseling en Europese netwerkvorming voor experts en organisaties in erfgoed.
www.europeeserfgoedjaar.nl