Crafts Academy: Borduren

Waar: Wereldmuseum in Rotterdam
Wanneer: 17 juni, 24 juni, 1 juli, 8 juli en 15 juli

Borduren is het maken van versieringen met naald en garen op textiel. De techniek bestaat al meer dan 3000 jaar en komt overal op de wereld voor. Veel landen en volkeren borduren eigen, herkenbare motieven en figuren. Soms geometrisch, soms met dier- en mensfiguren. Met borduren kan je prachtige ontwerpen maken door het gebruik van verschillende kleuren, materialen en steken. Bijzonder aan borduren is dat de techniek door de eeuwen heen nauwelijks is veranderd. Basissteken zoals de kruissteek, rijgsteek en stiksteek worden nu nog steeds gebruikt. Vanuit deze basissteken zijn allerlei andere steken ontwikkeld.

Docenten:

Martine van ’t Hul leerde borduren al op jonge leeftijd. Ze studeerde modevormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, tegenwoordig ArtEZ, en verwerkte in haar collecties steevast borduurwerk. Nu werkt ze als hand- en machinaal borduurster. Ze produceert voor verschillende modehuizen in de haute couture zowel in Nederland als daarbuiten.
www.martinevanthul.com

Desirée Hammen heeft na haar opleiding fashion design aan ArtEZ de bekende borduuropleiding Ecole Lesage in Parijs gevolgd. In haar werk combineert ze haute couture borduurtechnieken met haar eigen doe-het-zelf vaardigheden waarbij ze de schoonheid van imperfectie verkent.
www.desireehammen.nl

Klik hier om naar de aanmeld- en selectieprocedure te gaan.

Beeld 1: Desiree Hammen | beeld 2: Desiree Hammen bij (ge)mis | beeld 3: Martine van ’t Hul | beeld 4: Martine van ’t Hul