BASK IT! Challenge

Met veel plezier kondigen we onze challenge aan, in samenwerking met Basketclub. De challenge is om een ​​‘mandje’ te maken gebaseerd op het thema 🔌. Iedereen is welkom om aan deze speciale challenge deel te nemen. Basketclub zal alle manden in de Instagram stories tonen en een selectie in haar feed plaatsen. We zullen een aantal van de manden selecteren voor onze fysieke HOW&WOW BASK IT! tentoonstelling tijdens Dutch Design Week 2021 in Eindhoven. Denk aan bijvoorbeeld een mand gemaakt van elektriciteitskabels of een elektrisch aangedreven toepassing met de mandenvlechttechniek.

Plaats je mand op 1 oktober in je Instagram-feed, het onderschrift begint met: @_basketclub_ x @craftsnl Brief 23 🔌.

Meedoen?

Stuur uiterlijk 30 september foto’s van je mand naar basketclub2020@gmail.com onder vermelding van je naam en Instagram gebruikersnaam zodat deze op de Basketclub Instagram kunnen worden geplaatst. Vermeld ook je telefoonnummer, je locatie en de afmetingen van de mand, zodat we snel contact met je kunnen opnemen in het geval je mand geselecteerd wordt voor de fysieke tentoonstelling.

De foto’s moeten worden gemaakt terwijl je je mandje in je linkerhand houdt tegen een neutrale achtergrond, net zoals je in de feed van Basketclub ziet. Zorg ervoor dat de mand niet is afgesneden.

Over Basketclub

Adrianus Kundert (Nederland) en Jamie Wolfond (Canada) begonnen Basketclub aan het begin van de corona pandemie. De twee ontwerpers kwamen met elkaar in contact via Instagram en namen het initiatief om een ​​digitale community op te richten die helemaal draait om het maken van manden. Leden van de internationale community vlechten elke maand een nieuwe mand. Een eenvoudige briefing, gepresenteerd als een emoji, schrijft voor waar de mand over moet gaan, en makers reageren hier op vanuit een eigen, unieke visie.

Bekijk Basketclub hier!

Over Crafts Council Nederland

Crafts Council Nederland is hét platform voor hedendaags ambacht. Het is de plek waar kunst, mode, design en erfgoed samenkomen en waar vakmanschap wordt gekoesterd en doorgegeven aan een nieuwe generatie. Met BASK IT! – letterlijk vertaald als ‘koester het!’ – neemt Crafts Council Nederland je mee in de wereld van het mandenvlechten. We bundelen krachten, brengen makers, experts en geïnteresseerden samen en verkennen alle aspecten van het driedimensionaal weven; zowel de bijzondere kwaliteiten, mogelijkheden en nieuwe toepassingen als ook de maatschappelijke en duurzame waarde. Adrianus Kundert is gastcurator voor HOW&WOW BASK IT!

Lees hier meer over BASK IT!

BASK IT! wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Heb je vragen over de challenge? Neem contact op met Guusje Heesakkers via guusje@craftscouncil.nl