Ambachtsatelier Jacqueline Jimmink

In het Ambachtsatelier Jacqueline Jimmink worden op ambachtelijke wijze handgravures vervaardigd in metalen voorwerpen zoals juwelen, gespen, geweren, messen, zilverwerk en uurwerken. Jacqueline Jimmink is lid van het Nederlands Gilde van Goudsmeden als Meestergraveur (Meestergraveur MNGG).

Jimmink maakt handgravures in voorwerpen die haar worden geleverd, maar levert ook voorwerpen zoals juwelen, messen, gedenkborden of geschenken die geschikt zijn voor handgravures. Het handgraveren van bijvoorbeeld afbeeldingen, voorstellingen, letters, teksten, monogrammen of familiewapens kan in zowel edele als onedele metalen en staal. Het herstellen of restaureren van versleten handgravures (antiek) behoort ook tot de mogelijkheden.

Ambachtsatelier Jacqueline Jimmink verzorgt lezingen, scholing en masterclasses voor ambachtsscholen, beroepsonderwijs, vakcongressen, particulieren en evenementen. Handgraveren is een uitstervend ambacht en vraagt om nieuw leven. Meestergraveur Jimmink zet zich als vakvrouw graag in voor het behoud en de ontwikkeling van vakmanschap en kennis.

DEMONSTRATIE en WORKSHOP
Tijdens de Studio Route stelt Jimmink haar atelier open en laat ze zien hoe ze te werk gaat. Daarnaast zijn er verschillende workshops die je kan volgen:

Zaterdag
15.00-16.00 uur Demonstratie Kunst van het Handgraveren – gratis
16.00 -17.30 uur Introductie workshop Werken met Metaal – 25 euro

Zondag:
10.00-13.00 uur Introductie workshop Handgraveren – 65 euro
14.00-15.00 uur Demonstratie Kunst van het Handgraveren – gratis
15.00 -16.30 uur Introductie workshop Werken met Metaal – 25 euro

Aanmelding voor de workshop is verplicht vanwege beperkt aantal plekken. Stuur een mail naar info@jacquelinejimmink.com om je aan te melden.

INFORMATIE
Waar: Ambachtsatelier Jacqueline Jimmink
Adres: Vogelenzang 19 1791EZ Den Burg, Noord-Holland
Algemene openingstijden: zaterdag van 15.00 – 17.30 uur en zondag van 10.00 – 16.30 uur
Meer informatie: jacquelinejimmink.com