Aanmelden (w)aardehuis

(w)aardewerk op Dutch Design Week 2024

Onder de titel ‘(w)aardewerk’ agendeert Crafts Council Nederland urgente kwesties rondom het winnen van grondstof en het vervaardigen van keramische producten. In 2024 verkennen we de mogelijkheden om keramiek te positioneren als een duurzame grondstof en het bevorderen van innovatie en opschaling van midden- en kleinschalige keramiekproductie. Dit doen we met tal van activiteiten, waaronder een expositie op de Dutch Design Week.

Expositie

De expositie vindt plaats in de studio van Atelier NL, deze wordt gedurende de DDW ingericht als een groot, inspirerend (w)aardehuis: we presenteren jong naast oud en klein naast groot en tonen producten, maakprocessen en de achtergrond van duurzame keramiek.

De bezoeker ruikt de aarde, bewondert de producten, ziet mensen aan het werk, proeft van de serviezen, kan letterlijk zelf met de handen in de klei.  Het (w)aardehuis is ook een plek voor ontmoeting en verbinden, belanghebbenden worden uitgenodigd met als doel bewustzijn te vergroten over de uitdagingen én oplossingen, zodat innovaties ruim baan krijgen in de maatschappij.

Aanmelden

Wil je mee doen met deze expo en heb je een mooi project? Meld je dan aan via deze link. Deadline: 1 mei 2024.

Kosten

De kosten zijn voor organisatie, communicatie, fotografie, tentoonstellingsvormgeving, grafische vormgeving, signing, verlichting, en verzekering. Eventuele verzendkosten komen voor rekening van de inzender. Heb je digitale ondersteuning nodig zoals beamer of een scherm, dan wordt dit apart in rekening gebracht.

Kosten inschrijven: gratis.
Kosten na selectie voor ontwerpers en makers: circa 500 – 1000 euro. Kosten voor bedrijven: kosten in overleg.

Toelating

Bij te veel inzendingen selecteert Crafts Council Nederland projecten die samen een interessant overzicht geven van een diversiteit aan oplossingen voor duurzaam keramiek.

Tijdspad

27 maart | inschrijving open.

1 mei | inschrijving gesloten.

15 mei |deelnemers bekend.

augustus-oktober | deelnemers worden op de hoogte gehouden over tekst, fotografie, tentoonstellingsopbouw, aanleveren etc.

19 oktober | feestelijke opening.

Vragen?

Heb je een vraag over het (w)aardehuis? Neem contact op met Guusje Heesakkers via guusje@craftscouncil.nl