Aanmelden Studio Route voor makers

Studio Route
tijdens de Week van het Maken
27&28 oktober 2018

De Week van het Maken is het grootste maakevenement van Nederland. Samen met tal van instellingen brengt Crafts Council Nederland de kracht van het maken onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Tijdens deze week kan op veel plaatsen in het land worden gemaakt en geleerd. Zowel tradities als nieuwe toepassingen staan in de spotlight.

Wat is er te doen?
Naast de Studio Route zijn er maakactiviteiten in bibliotheken, scholen en in musea. De tentoonstelling HOW&WOW op Dutch Design Week 2018 toont het neusje van de zalm van crafts en design en voor gevorderde makers zijn er masterclasses.

Makers en Week van het Maken
Musea, werkplaatsen en studio’s openen hun deuren, om bezoekers kennis te laten maken met creatieve ambachten en specialistische technieken. Crafts Council Nederland roept alle makers op om mee te doen aan de route. Naast het open stellen van het atelier, studio of werkplaats kunnen tijdens de Studio Route ook speciale activiteiten georganiseeerd worden zoals een rondleiding, demonstratie, workshop of lezing.

Doe mee als maker of werkplaats
Als je deelneemt aan de Studio Route word je opgenomen in het officiële programma op de website van Crafts Council Nederland. Daarnaast wordt jouw organisatie (en de eventuele activiteiten) meegenomen in de promotie van de Week van het Maken.
De route is een mooie kans voor professionele makers, vakmusea en werkplaatsen om zich te presenteren. De dagen stellen je in staat om:
• deel te nemen aan De Week van het Maken
• je bekend te maken aan het publiek en dus aan toekomstige klanten en kopers
• het vakmanschap zichtbaar te maken aan het publiek
• je omzet te verhogen
• je zichtbaarheid te verbeteren d.m.v. de landelijke communicatie
• kennis uit te wisselen met bezoekers en andere professionals

Meld je aan
– Aanmelden gaat via de knop in de webshop
– Meld je aan vóór 31 juli 2018
– De Studio Route vindt plaats in het weekend van 27&28 oktober 2018
– Deelname kost 75 euro. Dit bedrag is voor administratie- en publiciteitskosten, je ontvangt een promotiepakket en je wordt automatisch Friend van Crafts Council Nederland in 2019, zie ook www.craftscouncil.nl/ccnl-friends.
– Als je bent aangemeld ontvang je per mail een inschrijvingsformulier waar je je gegevens invult en een korte biografie of omschrijving van studio/werkplaats en speciale activiteiten benoemt.
Daarnaast stuur je drie inspirerende afbeeldingen van hoge resolutie die de studio of werkplaats en het werk zo goed mogelijk weergeven.
– Na aanmelding ontvang je een digitaal promotiepakket om zelf in je netwerk te verspreiden