Aanmelden Maakdagen voor musea

Maakdagen in musea
tijdens de Week van het Maken
27&28 oktober 2018

De Week van het Maken is het grootste maakevenement van Nederland. Samen met tal van instellingen brengt Crafts Council Nederland de kracht van het maken onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Tijdens deze week kan op veel plaatsen in het land worden gemaakt en geleerd. Zowel tradities als nieuwe toepassingen staan in de spotlight.

Wat is er te doen?
Naast maakdagen in musea zijn er maakactiviteiten in bibliotheken en in scholen. Daarnaast is er de landelijke werkplaatsroute, de tentoonstelling HOW&WOW op Dutch Design Week 2018 met het neusje van de zalm van crafts en design. Voor gevorderde makers zijn er masterclasses.

Musea en de Week van het Maken
Alles om ons heen, zelfs alles wat we aan hebben, is gemaakt. Van hout, klei, textiel, metaal, draad, riet, glas, wol… elk product is ooit door mensenhanden tot stand gebracht. Musea zijn hiervoor een bron van informatie, en daarom een prachtige plek om te maken en te leren.

Doe mee als museum
Crafts Council Nederland roept musea op een maakactiviteit te organiseren, met name voor jongeren, kinderen (en hun ouders). Centraal staat een techniek die verbinding heeft met het museum of met een object uit de collectie.

• Met welke specifieke ambachtelijke technieken wil je het publiek kennis laten maken?
• Is er gereedschap, zijn er nog machines, of gaat alles met de hand?
• Zijn er specialisten die (uit eigen ervaring) kennis kunnen overdragen?
• Misschien organiseert jouw museum speciale rondleidingen rondom het thema waarna het publiek zelf aan de slag kan?
• Of heeft je museum al een programma dat aansluit?

Meld je aan
– Aanmelden gaat via de knop in de webshop
– Meld je aan 31 juli 2018
– Deelname kost 75 euro inclusief BTW. Dit bedrag is voor administratie- en publiciteitskosten. Daarbij is het museum tevens Friend van Crafts Council Nederland in 2019, zie ook www.craftscouncil.nl/ccnl-friends
– Als je bent aangemeld ontvang je per mail een inschrijvingsformulier waar je je gegevens invult en een korte omschrijving van het museum en speciale activiteiten benoemt.
Daarnaast stuur je drie inspirerende afbeeldingen van hoge resolutie die het museum en het werk zo goed mogelijk weergeven.

Belangrijk om te weten:
– De maakactiviteit vindt plaats in het weekend van 27&28 oktober 2018.
– De activiteit wordt opgenomen in het officiële programma en het wordt vermeld op de website van Crafts Council Nederland.
– De activiteit wordt ook meegenomen in de promotie rondom de Week van het Maken.
– Het museum dient zelf voor (kosteloos)materiaal te zorgen bij de activiteit
– De activiteit wordt voor het publiek gratis of zo laag mogelijk aangeboden; eventueel met een toeslag op de entree prijs.
– Crafts Council Nederland kan samen met het museum een concept ontwikkelen, hiervoor vragen wij een bijdrage van € 150,00 ex BTW.
– Crafts Council Nederland draagt zorg voor de landelijke publiciteit, elk museum kan in eigen regio en via eigen kanalen voor publiciteit zorgen. Na aanmelding ontvangt het museum een digitaal promotiepakket.