Museum Het Schip

Zowel bij Museum Het Schip als bij Bezoekerscentrum De Dageraad kun je je deze dagen volop onderdompelen in de ambachten van de Amsterdamse School. Maak een kleurige mozaïek, een stoere linosnede of metsel je eigen Amsterdamse School gebouw!

Maakdagen 2019 Crafts Council Nederland

WORKSHOPS DE DAGERAAD
Zaterdag 28 september
11.00 uur Workshop tekenen
Kom tijdens de Maakdagen 2019 tekenen bij De Dageraad! Laat je inspireren door de golvende gevels en ga naar huis met je eigen Amsterdamse School kunstwerk.
Een van de beste manieren om naar kunst te kijken is door het na te tekenen! In deze workshop gaan we heel goed kijken naar De Dageraad, en maken we daar een mooie tekening van. Welke baksteenpatronen gebruikten de architecten van de Amsterdamse School precies, en welke dieren kun je in het gebouw herkennen?
Inschrijven en meer informatie: www.hetschip.nl

14.00 uur workshop linosnijden
De Amsterdamse School kunstenaars gebruikten diverse druktechnieken om hun boekomslagen, illustraties en posters te ontwerpen. Kom tijdens de Maakdagen 2019 naar het Bezoekerscentrum de Dageraad en maak een linosnede. Voor kinderen onder de 8 jaar is er materiaal beschikbaar waar je niet met messen of gutsjes in hoeft te snijden.
Inschrijven en meer informatie: www.hetschip.nl

Waar: Bezoekerscentrum De Dageraad
Adres: Burgemeester Tellegenstraat 128, Amsterdam

Maakdagen 2019 Crafts Council Nederland

WORKSHOP HET SCHIP
Zondag 29 september
11.00 uur workshop metselen
Klei is onlosmakelijk verbonden met de Amsterdamse school. De eerste ontwerpen voor gebouwen werden door de architecten van de Amsterdamse School gemaakt van klei. Tijdens de Maakdagen 2019 kun je bij Het Schip je eigen huisje metselen.
Inschrijven en meer informatie: www.hetschip.nl

14.00 uur workshop mozaïek
De kunstenaars van de Amsterdamse School waren altijd bezig om mooie dingen toegankelijk te maken voor iedereen. Zo gebruikte Michel de Klerk, de architect van Het Schip, bijvoorbeeld prachtige blauw-grijze tegels en kleurig glas in lood voor de inrichting van postkantoor. Zo konden de werklui genieten van alle mooie dingen om zich heen terwijl ze wachtten voor het loket.
Tijdens de Maakdagen 2019 kun je bij Museum Het Schip je eigen kunstwerk met mozaïek maken! Als je je werk door ons wil laten voegen kun je het twee weken na de cursus op komen halen.
Inschrijven en meer informatie: www.hetschip.nl

Waar: Museum Het Schip
Adres: Oostzaanstraat 45, Amsterdam