Volg een masterclass tijdens de opening van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed

Crafts Council Nederland organiseert van 26-28 januari 2018 in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed de tentoonstelling “De Ambachtsman als Ontdekkingsreiziger” in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Naast het bezichtigen van de expositie kan je ook zelf aan de slag.
Tijdens het weekend organiseren we verschillende masterclasses waar je specifieke technieken kan leren. Klik op de link voor meer informatie en om je in te schrijven:
Masterclass Coiling door Esmé Hofman
Masterclass Mutsen van Nova Zembla door Loret Karman
Masterclass Haute Couture Staphorster Stipwerk door Gerard van Oosten
Masterclass Handgraveren door Jacqueline Jimmink

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed
Tijdens het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 wordt er elke maand een erfgoedthema in de schijnwerper gezet, met speciale aandacht voor de relatie tussen Nederland en Europa. Het hele jaar lang worden vertellen de verhalen verteld van mensen die verbonden zijn met erfgoed, als vrijwilliger, als medewerker, als bezoeker en als maker. Met deze verhalen worden er 12 schijnwerperprojecten gepresenteerd. Daarnaast zijn er extra activiteiten over internationale kennisuitwisseling en Europese netwerkvorming voor experts en organisaties in erfgoed.

Beeld:
1. Het Behouden Huys met daaromheen enkele vossenvallen – Illustratie uit het reisverslag van Gerrit de Veer, ca. 1610 – Rijksmuseum Amsterdam
2. Muts afkomstig uit een graf op Spitsbergen, eind 17de / 18de eeuw (Rijksmuseum Amsterdam)