Presentatie Cor Unum & Mae Engelgeer

Presentatie Cor Unum & Mae Engelgeer
1 december 2017 (16:00-21:00 uur)
Bij Den Dom Utrecht

Cor Unum en Mae Engelgeer hebben de handen ineen geslagen. En dit vraagt om een geweldig nieuwe collectie. Op vrijdag 1 december presenteren zij deze collectie bij Bij Den Dom in Utrecht.

Cor Unum Contemporary Ceramics
Cor Unum is een productiehuis waar hoogwaardig keramiek wordt vervaardigd in opdracht van ontwerpers, waar studenten ambachtstechnieken leren en waar innovatief ontwerpen en produceren wordt gestimuleerd. Cor Unum werkt veel samen met ontwerpers. Zo proberen zij hen te prikkelen tot het creƫren van nieuwe, bijzondere producten en door een gesmeerde organisatie op te zetten waar iedereen een plek heeft. Denk aan vrijwilligers, professionals, studenten, mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt en ontwerpers. Samen vormen zij een collectief dat het keramisch ambacht voor de toekomst borgt en tegelijkertijd het proces van het ambacht vertaalt naar de mogelijkheden anno 2017.

Mae Engelgeer
Mae Engelgeer is een textielontwerpster van Nederlandse komaf. In 2004 studeerde zij af aan de Amsterdam Fashion Institute (AMFI) waar zij zich specialiseerde in textile design. Haar Master volgde Engelgeer op het prestigieuze Sandberg Instituut waar zij uiteindelijk haar eerste collectie heeft ontwikkeld. Sinds 2014 werkt Mae Engelgeer in haar eigen studio in hartje Amsterdam. Haar ontwerpen kenmerken zich door de kleurpaletten, geometrische vormen en een lineair lijnenspel. Engelgeer weet op exceptionele wijze ambacht, nieuwe technologieƫn en materialen samen te smelten tot een object dat ieders interieur doet opbloeien.

www.corunum-ceramics.nl

www.mae-engelgeer.nl