Open dag opleiding Arts & Crafts bij WDKA

De Associate Degree Arts & Crafts is een tweejarige HBO-opleiding en maakt deel uit van de Rotterdam Academy in Rotterdam die sterk is verbonden aan de Willem de Kooning Academie. Tijdens deze tweejarige opleiding ontwikkelen jonge ambachtslieden (afgestudeerden aan gespecialiseerde vakscholen meubel- en interieur, edelsmeden, mode) specifieke ontwerpkwaliteiten naast een onderscheidend signatuur. Deze eigenheid, gecombineerd met de ambachtelijke achtergrond en een ontwikkelde ondernemerszin zorgt voor een hele nieuwe lichting ontwerpers die perfect aansluit op de hedendaagse trend waarin de liefde voor het ambacht centraal staat.

Tijdens de opleiding worden het ontwerpproces, de ambachtelijke technieken, hedendaagse productieprocessen en nieuwe materialen onderzocht en breed toegepast. Met nadruk op conceptontwikkeling, het ontwerpproces en vormgeving, komen de studenten tot een eigen beeldentaal, waar kwaliteit, vakmanschap, aandacht voor detail en authenticiteit voorop staat. Hierdoor is de ontwerper breder inzetbaar, waardoor de kansen op de arbeidsmarkt maar ook als zelfstandig ondernemer groter worden.

De HBO-opleiding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de beroepspraktijk en de Vakschool Schoonhoven-Zadkine, het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam en Amsterdam en SintLucas in Boxtel. De tweejarige hbo-opleiding leidt op tot een officieel erkend diploma, de Associate degree.

De open dag is op 10 februari 2018. De open avond is op 5 april 2018.

Laat je informeren over de richtingen:
Arts & Crafts – mode/accessories
Arts & Crafts – meubel/interieur
Arts & Crafts – sieraden/vormgeving
Arts & Crafts – Packaging Design

Meer weten over de opleiding:
www.wdka.nl/associate-degree-arts-crafts
www.hogeschoolrotterdam.nl/opleidingen/associate-degree/arts–crafts/voltijdOpleidingen HBO