HOW&WOW Linen talks – Studio Plastique en Saar Scheerlings

Crafts Council Nederland presenteert ‘HOW&WOW Linen talks’: een serie lezingen met deelnemende ontwerpers en samenwerkingspartners. Ze presenteren hun werk en geven inzicht in hun proces, verkenningen, vragen en resultaten.

Schrijf je hier in.

Studio Plastique is gevestigd in Brussel waar Theresa Bastek en Archibald Godts na hun studie aan de Design Academy Eindhoven naar toe verhuisden. In 2018 kwam Studio Plastique in aanraking met vlas. ´We deden mee met een tentoonstelling in Noord-Ierland waarin nieuwe hedendaagse toepassingen met vlas werden onderzocht. Net als hier weten de meeste mensen er niets meer van, maar wordt het vlas als duurzaam materiaal met de vele toepassingen gelukkig herontdekt.’ Voor HOW&WOW Linen is Studio Plastique verder gegaan met hun onderzoek en richten ze zich op hygiëne, een heel actueel thema in deze tijd.

Saar Scheerlings studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Scheerlings werkt vanuit een intrinsieke motivatie en persoonlijke fascinatie. De gemene deler in haar werk is textiel, ambacht en diversiteit in materiaal en constructie. Scheerlings is geobsedeerd door ambachten binnen streekdracht. Streekdracht is enkel nog in musea te zien, zonder lichaam. De letterlijke afwezigheid van het lichaam deed Scheerlings denken aan spoken. ‘Dit beeld heb ik uitgewerkt in drie sculpturen, mensachtige figuren, lichaamloos met alleen een omhulsel.’ De sculpturen zijn ontstaan vanuit het ambacht van mutsenmaken; het stijven, plooien en vouwen van stof zoals dat vroeger veel werd gedaan in diverse Nederlandse streekdrachten. Voor dit project heeft Scheerlings samengewerkt met Jankees Goud, expert op het gebied van de Nederlandse streekdracht.

Datum en tijd: Maandag 19 oktober 16.00 uur
Taal: Engels
Prijs: € 5.00
Locatie: Zoom*

*Je ontvangt op de dag van de lezing een unieke Zoom link via het mailadres dat je invult bij het afrekenen.

HOW&WOW Linen talks - Studio Plastique and Saar Scheerlings