European Artistic Crafts Days 2017

Crafts Council Nederland presenteert
Forging Links
European Artistic Crafts Days
31 maart, 1 en 2 april 2017

Dit jaar organiseert CCNL voor de tweede keer de European Artistic Crafts Days in Nederland. Met de EACD slaan we de handen ineen en wordt de rijkdom getoond van vakmanschap, producten, technieken, innovatie en erfgoed. In verschillende Europese landen worden op 31 maart en 1 en 2 april speciale evenementen georganiseerd.

Drie dagen lang staan de creatieve ambachten in de spotlights waarbij wordt ingegaan op het thema Forging Links. Dit zijn niet alleen culturele ambachtelijke gelijkenissen die we delen met andere landen, maar het thema gaat ook in op de sociale en economische aspecten die de landen met elkaar verbinden.

In het EACD weekend openen musea, werkplaatsen en ateliers hun deuren, om bezoekers kennis te laten maken met de creatieve ambachten en met specialistische technieken. Professionele ambachtslieden laten hun maakprocessen zien, en (vak)musea organiseren speciale activiteiten. Bekijk het programma in het linker menu waar je de activiteiten van musea en ateliers kan vinden.

Wil jij je als ambachtsprofessional, maker-designer, vereniging, werkplaats of museum al een activiteit opgeven voor de EACD? Stuur dan een mail naar amanda@craftscouncil.nl.