Ecotextielstudio SWEET AND SIMPLE STUFF

De ecotextielstudio Sweet and Simple Stuff is een kleine schatkamer in het Zuid-Hollandse dorp Hardinxveld-Giessendam (vlakbij Gorinchem). De studio biedt een ruime keuze uit diverse luxe garens en een beperkte selectie (handgeverfde) stoffen. Verder vind je er veel garens van bijzondere vezels zoals bananenzijde, linnen en brandnetel (nettle) en gerecyclede katoenen garens zoals EKO yarn van Hoooked voor het interieur. Daarnaast zijn er garens van enkele familiespinnerijen in Europa en andere (eco)garens met een goed verhaal, zoals het Japanse Noro-garen, Mirasol uit Peru en de meer duurzame garens van Debbie Bliss in de studio te vinden.

De studio wordt gerund door Marijke Bongers en haar dochter Caitlin. Marijke heeft een passie voor verven met planten en Caitlin maakt handgesponnen garens van de mooiste Nederlandse Alpacavezels. Ook geven Marijke en Caitlin Bongers lessen in spinnen, haken, breien, naaien, stoffen bewerken, en verven met natuurlijke materialen.

EACD activiteit
Vrijdag 1 april van 9:00-21:00 uur
Zaterdag 2 april van 9:00-17:00 uur
Zondag alleen op afspraak, van 14:00-17:00 uur
Tijdens de EACD vertellen Marijke en Caitlin graag meer over bijzondere vezels en verven met planten en geven een en persoonlijke rondleiding door de studio.
Heerlijke biologische thee met een stukje fairtrade chocolade staat klaar.

Waar: Peulenstraat 228
3371 AS Hardinxveld-Giessendam*
*centraal gelegen tussen Utrecht, Rotterdam en Breda, langs de A15 (afslag 25 of 26)
Openingstijden: vrijdag van 9.00 uur tot 21.00 uur, zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur
Meer informatie: www.sweetandsimplestuff.blogspot.com
Contact: info@marijkebongers.nl / 0184-617940